Albérleti piac várható alakulása Szegeden

Albérleti piac várható alakulása Szegeden

2024-03-27 20:16:33

Sokkal drágábbak lesznek a szegedi albérletek


A szegedi albérleti díjak jelenleg a középmezőnyben vannak a 140 ezer forintos középértékükkel. A legdrágábban Budapesten, Győrben és Debrecenben lehet lakást bérelni, ezek a városok sorrendben 240 ezer, 200 ezer és 190 ezer forintos havi díjakkal vezették az ártoplistát 2023 decemberében. 

Beszédes, hogy a klasszikusan legdrágább főváros mögött sorakozó Győr és Debrecen egyaránt autóipari beruházási központ, vagyis a gigaberuházások kimutathatóan emelik a bérleti díjak szintjét is. Ez pedig a befektetők szemében jó ok arra, hogy az adott településen vásároljanak. 

A negyedik legmagasabb albérletidíj-átlag egyébként Székesfehérváron, egy ugyancsak ipari hátterű városban van a KSH-Ingatlan.com lakbérindexe szerint.

Szeged mellett szól még a befektetők szempontjából, hogy Debrecenhez hasonlóan jelentős egyetemváros is. A gazdasági szakértő szerint 

a következő egy-két évben akár 30 százalékos bérletidíj-növekedésre is van esély az elektromosautó-üzemnek helyet adó településen.

Milyen ingatlanokra vadásznak a befektetők?

Akik kiadásban gondolkodnak, a könnyen kiadható, jó lokációjú ingatlanokat keresik. 

Népszerűek a nagyobb alapterületű, akár munkásszállóként is üzemeltethető ingatlanok, akár a Kádár-kockák is. 

Egy gyár létesítése viszont nem csak a futószalag melletti dolgozókat vonzza az adott településre, hanem különböző vezetőket, a menedzsment tagjait is, ezért az igényesebb lakások is fókuszba kerülnek a piacon. Kecskeméten már láttunk példákat arra – mondta Balogh László –, hogy a lakás- és családiház-építéseket is felpörgetheti egy jelentős ipari beruházás, erre idővel jó esély van Szegeden is.

A csökkenő állampapírhozamok miatt a befektetők keresik a lehetőségeket, számukra egy olyan kiugró áremelkedéssel kecsegtető ingatlanpiac, mint amilyen a szegedi, kifejezetten vonzó terep.2024.01.23. 12:45 | Szerző: Sándor Tünde

ALBÉRLET
Nincsenek további hírek ebben a kategóriában!